B2B - beszerzésről mindenkinek

Milyen biztonsági kellék szükséges az irodában?

A fizikai biztonság, illetve a lelki egészség a magánéletünkben és hétköznapjainkban is, akár otthon vagyunk vagy az irodában, kifejezetten fontos.

Az előbbiek védelme érdekében számos biztonsági kellék áll már az irodák, vállalatok, cégek rendelkezésére, amivel az alkalmazottak balesetmentes munkavégzését biztosíthatják.

Felsorolásunkban, mindenekelőtt a bőrvédelemre fektetnénk a hangsúlyt, hiszen ez az a felület, amivel az összes külső hatás, úgymint vegyi, fizikai, illetve kórokozó elsőként találkozik.

A bőrvédőhabot arra a célra fejlesztették ki, hogy megvédje használóját a különböző irritációkkal szemben, legyen az vegyi, gomba vagy közönséges bőrpír. Nem szabad lebecsülnünk hasznosságát, hisz az olyan egyszerű helyzetek esetén is jól jöhet, ha irodai keretek között dolgozunk, de akkor is, ha kinti, fizikai munkát kell elvégeznünk.

A biztonsági kellék egy olyan tűz, vegyi és kórokozó csoporttól kívánja megvédeni az embereket, amik a mindennapok során érhetik őket.Ma már egy egyszerű kozmetikai drogériában is találhatunk kézfertőtlenítő gélt. Ez is egy biztonsági kellék, hisz a hétköznapokban is előfordulhat, hogy a várost járva, közlekedési eszközökön utazva számos kórokozó kerül az ember kezére. Az olyanoknak pedig, akik fizikai munkát végeznek egész nap, mondjuk építkezésen, szintén hasznos lehet, hisz víz nélkül alkalmazható. De akkor is akkor jól jöhet, hogyha nincs a közelben kézmosásra alkalmas hely, viszont szükséges egy újabb munkafázis elkezdése vagy étkezni szeretnének, melyekhez szintén szükséges a tiszta kéz.

A tűzvédelmi és az elsősegélynyújtó eszközöket sorolhatjuk akár egy kategóriába, hisz az egyik könnyen következhet a másikból, illetve segíthetik egymás „munkáját”.

A különböző, váratlan tűzeseteknél egy égés elleni takaró nyújthat védelmet, mely anyagának köszönhetően sokkal hatékonyabban viselkedik, mint egy közönséges takaró. Gyorsabban képes kioltani a lángokat a ruházaton és a bőrfelületen, így ez is az egyik, ha nem a legfontosabb, biztonsági kellék.

Az égés elleni zselé, már a baj megtörténte után segítheti az égett felületek gyógyulását. Hűsítő hatás és gyorsabb felgyógyulást biztosító tulajdonságok jellemzik. Közvetlenül a sebre kell kenni az égett terület megtisztítása után.

Az égés elleni zselé után az égési kötszer következik, mely a zselé használatát követően alkalmazandó. Antibakteriális hűtő zseléből és orvosi minőségű, cellás, szőtt anyagból készülnek. Csökkentik a fájdalmat, hűsítik a bőrt, illetve védik a sérült területet a fertőződéstől.

Ebből két típust is megkülönböztethetünk: égési kötszer kézre és arcra (arcmaszk). Tulajdonképpen anyagukban nem különböznek, csak kialakításukban, ami arra vonatkozik, hogy éppen melyik égett felületre kell helyeznünk.

A bőrvédelem, tűzvédelem, illetve elsősegélynyújtó eszközök elősegíthetik a biztonságosabb munkavégzést vagy baj esetén a gyorsabb gyógyulást. Bármely munkavégzésről is legyen szó, gondolnunk kell a váratlan helyzetekre is, melyeket könnyen, biztos kézzel kell minden munkahelyen kezelni ahhoz, hogy ne legyen nagyobb probléma belőle. A biztonsági kellék használata, beszerzése kulcsfontosságú egy felelős gondolkodású cég életében, ahhoz, hogy dolgozói fizikai és lelki biztonsága megmaradhasson.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!